Värmland krossade Västergötland

Värmlands målvakt Olle Eriksson Ek är son till förre Färjestadspelaren Clas Eriksson, numer assisterande tränare i Färjerstad, och han var riktigt bra i målet när Värmland slog ut Västergörland i kvartsfinalen.

I fjol tränade Olle Eriksson Ek några gånger med Färjestads A-lag.

I kvartsfinalen mot Västergötland var han mycket stabil mellan stolparna.

Efter knappt tre minuters spel stoppade han det första friläget, och strax därefter gjorde han det igen.

Men David Lundmarks mäktiga slagskott strax innanför blålinjen lyckades Eriksson Ek inte stoppa.

– Det var självklart att skjuta där. Jag behövde byta, säger Lundmark med ett skratt efter målet.

Men sedan handlade det mesta om Värmland som vände till 3–1 innan första perioden var över.

Matchen slutade 6–1 och det sista målet som kom från Fabian Zetterlunds klubba var magiskt. Ur snäv vinkel pricksköt han pucken i närmsta krysset.