Kniven på strupen för Växjö – föll i första semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers är pressat om de vill ta sig till CHL-final. Tjeckiska ligafemman Sparta Prag vann kvällens första semifinal i Växjö med 2-1 – och har greppet inför returen i Tjecken.

Sparta Prag har greppet om finalplatsen i mötet med Växjö Lakers. Tjeckerna vann rättvist i kvällens inledande semifinal i Växjö. Sparta gick tidigt fram till 2-0 i den första perioden – och Växjö var inte alls i närheten av att visa upp det fina spel de gjort i SHL den senaste tiden.

Det dröjde till den tredje perioden innan Växjö kunde reducera, genom amerikanen Josh Hennessy, som på egen hand gick runt Sparta-buren och satte reduceringen till 1-2, när cirka fem minuter återstod av matchen.

Champions Hockey League

Missnöjd coach

Men Växjö kom aldrig närmare. Laget drog på sig en av flera utvisningar i matchen, och Sparta Prag kunde kontrollera händelserna ohotat. Växjöcoachen Sam Hallam var besviken.

– Vår tredje period är bra, det är vår bästa del i matchen. Men i övrigt får vi en tuff start, och har bedrövliga detaljer i vårt markeringsspel. Rent tekniskt var vi inte påkopplade från start, säger Sam Hallam till SVT.

Returen spelas i Prag om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet