Växjös Olli Palola gör 1-0 på Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist. Foto: Bildbyrån.

Ännu en förlust för Djurgården

Nästsist och bara två segrar på tolv matcher.

Det är Djurgårdens start på den här SHL-säsongen.

Sjunde raka förlusten kom borta mot Växjö.

Det var två lag som öppnat ligan svagt som möttes i Växjö under tisdagen. Och att lagen finns i botten av tabellen märktes på isen.

Men förutom allt puckslarv gjordes det mål också.

Växjö gjorde flest – och tog första hemmasegern på fyra matcher. Avgörandet, fram till 4–3, kom när 3.35 återstod av matchen. Tuomas Kiiskinen gjorde målet.

Djurgården plockade sedan ut målvakten Mikael Tellqvist, men det resulterade i att Joakim Hilding kunde lägga in 5–3 i tom bur. Något som betyder att Djurgården fortfarande bara har åtta poäng i tabellen.

Osäker ledning

Det var även Växjö som gjorde matchens första mål. Laget ryckte åt sig en 2–0-ledning i mitten av första perioden och det var två nyförvärv som nätade. Den finländske forwarden Olli Palola skickade först in sitt femte SHL-mål. På en straff, som han själv ordnade.

Efter det kontrade kanadensaren Geoff Platt – som spelar i det vitryska landslaget – in Växjös andra mål.

Om det var en säker ledning? Inte alls.

Daniel Brodin reducerade innan paus då han fri med Viktor Andrén stänkte in pucken. Fast i andra perioden tog Växjö åter en tvåmålsledning.

Arvid Lundberg satte då sitt första SHL-mål för smålänningarna. Ett av två hemmaavslut på mål i perioden – trots två powerplay.

Seger, till slut

3–1 stod det dock inte länge. Emil Johansson slängde in en ny reducering. Från backplats hittade han krysset.

Och efter att Djurgården rett ut sitt tredje boxplay i matchen, tidigt i tredje perioden, kom också lagets tredje mål.

Linus Johansson kvitterade. Matchen såg sedan ut att gå ut till förlängning, men i slutminuterna satte Växjö segerpucken.

Växjö – ett av de topptippade lagen inför säsongen – är nu åtta i tabellen, på 16 poäng.