Glada miner i HV71 efter kvitteringen till 3-3. Foto: Bildbyrån

HV71 vände 0-3 till 4-3 i derbyt

På väg mot tredje förlusten i år mot Smålandsrivalen. Då vaknade HV71 och vände 0-3 till 4-3 efter straffar mot Växjö. ”Vi snackade om att släppa på handbromsen”, säger Niklas Hansson som satte den avgörande straffen.

Växjö hade åtta segrar på de elva senaste SHL-mötena inför helgens möte, med en färsk 4-2-seger tagen så sent som kvällen innan.

Under lördagen såg det också ut som att Växjö var på väg mot ännu en seger mot HV71. Man hade 3-0 på hemmais halvvägs in i matchen. Men med fem minuter kvar av andra perioden vaknade bortalaget.

Dylan Reeses powerplay-mål gav HV71 energi, energi som de tog med sig ut i den tredje perioden. Tre minuter in i den bombade Teemu Laine in 3-2 och skapade riktig nerv i matchen och gav HV71 rejält hopp.

”Bra att ta hem detta”

Växjö tog kort därefter timeout, men den hjälpte föga. För efter starkt förarbete av Oscar Sundh kunde Pär Arlbrandt kvittera sedan han tagit vara på en retur.

Matchen gick sedan till straffar där HV71 drog det längsta stråt. Niklas Hansson satte den avgörande straffen, och var nöjd med vändningen.

– Vi snackade om att vi spelade lite tamt, höll igen lite. Vi skulle släppa handbromsen och gå ut och köra, och det tycker jag vi gjorde. Vi gjorde det bra som tog hem detta, säger han till C More.