Växjö tog sin tionde raka SHL-seger. Foto: Bildbyrån

Växjö upp i serieledning – efter tionde raka

Uppdaterad
Publicerad

Inget tycks kunna stoppa Växjö just nu. I back-to-back-mötet med Karlskrona kom tionde raka seger efter 4–0 – och för första gången i klubbens historia är Växjö serieledare i SHL.

Det blev en mittperiod som fällde avgörande igen. Precis som i gårdagens 4–1-seger borta mot Karlskrona vann man mittperioden med 3–0.

– Vi maler på, vi orkar spela i 60 minuter och vi är otroligt jobbiga att möta även när det inte stämmer offensivt. Så har vi bra grunder i vårt försvarsspel som gör att det blir svårare för motståndarna att göra mål på oss, säger Robert Rosén, som gjorde 1–0-målet, till C More.

Efter tionde raka segern och den historiska serieledningen för klubben hyllar Robert Rosén arkitekterna bakom ritningen.

– Både Sam (Hallam, tränare) och Fredrik (Hellgren, ass-tränare) har varit här i ett flertal år och har kunnat bygga vidare på sin filosofi och jag tycker det är en filosofi som går väl hem hos alla, och gjort under alla år egentligen, säger han och fortsätter:

– Och så har Jörgen (Jönsson, ass-tränare) kommit in med sin kunskap. Det är väldigt viktigt.

Rekordet i antalet raka segrar i SHL är 16 och innehas av Färjestad från säsongen 2001/2002.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.