Serieledaren vände trenden mot mardrömsmotstånd

Serieledaren Växjö Lakers har förtvivlat svårt mot Luleå. Men efter en stark 0-2-vändning kom första segern mot klubben för säsongen. Cory Murphy blev hjälte i sudden när han satte 3-2. ”Vi har förlorat tre mot Luleå så det var viktigt för oss”, säger Erik Josefsson till SVT Sport.

Växjö har stundtals dominerat SHL den här säsongen. Men det finns en motståndare de har förtvivlat svårt att besegra. Inför kvällen hade det blivit tre förluster på tre matcher mot Luleå, som var den enda klubb Växjö har förlorat mot 2017.

I senaste matchen lagen emellan bröt Luleå en elva matcher lång segersvit för Lakers.

Och det såg länge ut att bli en ny seger för Luleå i kväll – de hade 2-0 inför sista perioden. Men Emil Pettersson skapade nerv i öppningen av tredje perioden efter ett drömavslut i krysset. Och med mindre än minuten kunde Olli Patola trycka in kvitteringen.

”Viktigt för oss”

Sedan dröjde det inte länge innan ett energifyllt Växjö kunde sätta avgörande 3-2 genom Cory Murphy.

– De är ett bra lag, tuffa fysiska och det var tuffa två perioder. Men vi går ut i tredje och får till det. Det var en bra insats. Vi har spelat riktigt bra på sistone, säger matchvinnaren Cory Murphy till SVT Sport.

– Vi vet att vi kan komma igen, och vi hade ett bra snack inför tredje. Vi har förlorat tre mot Luleå så det var viktigt för oss, säger Erik Josefsson.