Malmö chockvann i Växjö igen

Malmö tar kommandot i SHL-kvartsfinalen mot Växjö. En brutal crosschecking till matchstraff och totalt 33 utvisningsminuter satte stopp för Växjö. Malmö utnyttjade möjligheterna i powerplay och vann med 4-3 i Vida Arena.

– Jag tycker att det var en rolig match. Båda lagen spelade bra. Det är en väldigt tajt serie och varje match kan gå åt vilket håll som helst, säger Malmö-målskytten Rhett Rakhshani till C More.

Det har gått hett till i de två inledande matcherna mellan Växjö och Malmö. Skåningarna vann första efter förlängning, medan Växjö vann i andra, där eftersnacket kom att handla om att supportrar slängde in flaskor på isen.

Tisdagens match fortsatte i samma anda. Efter att Växjö kvitterat till 1-1 några minuter in i andra perioden, så hettade det till på isen. Växjös Dennis Everberg lyfte upp klubban, lade båda händerna om skaftet och tryckte vårdslöst fram den mot Nils Andersson hals, som föll till marken.

Det vände på matchen och gav bortalaget en rejäl fördel.

Malmö vänder matchen

Everbergs matchstraff visade sig nämligen bli ödesdigert. Illari Fippula klev fram i fem mot tre-spelet efter matchstraffet och tryckte in 2-1 till bortaledning. Det försatte Växjö i brygga och i slutet av perioden utökade även laget till 3-1.

– Vi spelar bra i vissa stunder, men vi kan inte släppa till sådana chanser, säger Växjö-spelaren Eric Martinsson till C More.

Tvåminutarna stoppade Växjö

Smålänningarna fortsatte starkt i tredje perioden och reducerade till 2-3. Det fanns också chanser för fler mål, men lagets anfallsspel blev sönderryckt av flertalet utvisnignar. Det gynnade Malmö.

Rhett Rakhshani bökade i mitten av perioden in punkteringen till 4-2, men fick vänta på en extracheck från domaren om pucken var över mållinjen, innan han fick fira.

Malmö vann till slut med 4-3 och tog sålunda andra raka bortasegern i Växjö. Nu leder laget matchserien med 2-1 inför torsdagens returmöte på hemmaplan i Malmö Arena.