Växjö utslaget mot suveränt Prag

Växjö Lakers hade ett underläge 1-2 att försöka vända i returen i CHL-semifinalen mot Sparta Prag. Men istället för upphämtning kom smålänningrana snabbt i rejäl brygga. Sparta vann övertygande med 4-0 och är därmed klart för final, där troligen Frölunda väntar.

Växjö hade ingen chans i kväll. Svenskarna skapade väldigt lite framåt. Sparta Prag tillät det inte med ett mycket effektivt försvarsspel. Fram till sista perioden fanns ändå hoppet. Tre mål för att tvinga fram en förlängning var fullt möjlit i sista perioden. Men det blev aldrig spännande.

– Våra toppspelare levererade inte. Vi spelade två matcher mot Prag och de gjorde inte en enda poäng. Vi började ganska bra men sedan var Prag det bättre laget, konstaterade Växjös tränare Sam Hallam.

Champions Hockey League

Med några minuter kvar avgjordes definitivt Växjös öde i årets CHL. En av matchens bästa spelare Lukas Pech visade på hockeygodis när han snyggt tog sig igenom med en backhandmanöver innan han serverade Jaroslav Hlinka. 40-åringen hade öppet när han satte dit 3-0.

Minuten senare spikade Petr Vrana igen med sitt 4-0, som matchen slutade. Totalt 6-1 till tjeckerna.

Växjö var i första perioden med hyfsat. Men 1-0 kom efter ett skott, som olyckligt styrdes ner rakt framför klubban på Lukas Klimek som satte dit ledningspucken 16.35 in i första perioden.

På 2-0, 13 minuter in i mittperioden,  var Joacim Eriksson i Växjö-målet skymd och på väg åt fel håll med vikten när Michal Barinka avlossade ett skott från blålinjen. Pucken letade sig in i Erikssons övre högra hörn.