Cristopher Nilhlstorp får hjälp in i omklädningsrummet efter sin skada med 21 sekunder kvar av matchen. Foto: Bildbyrån.

Växjö vann med 2-1 men fick målvakt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Växjö vann den fjärde semifinalen mot Skellefteå AIK med 2-1 och utjämnade matchserien till 2-2. I slutminuten fick Växjö målvakten Cristopher Nihlstorp skadad och han utgick med svåra knäsmärtor.

Skellefteå hade plockat ut målvakten och pepprade på med allt man hade och efter full kalabalik trycktes Nihlstorp in i målet och såg ut att vrida till knäet. Efter flera minuters paus valde han att fortsätta men fick kasta in handduken efter tio sekunder och Stefan Steen kom in de sista elva sekunderna. Det såg illa ut och ”Torpet” kunde inte lyfta sitt ben över kanten när han skulle lämna isen. Han gick sedan med hjälp av kryckor i omklädningsrummet för att avlasta knät.

– Mattias Ritola attackerar vår målvakt, rasar Sam Hallam på presskonferensen.

– Äh, fjoll. Jag slår efter pucken och ramlar, svarar Ritola.

Växjö hoppas ta med sig flytet till nästa match på lördag i Skellefteå.

– Vi har spelat bra hela säsongen och jag tycker att vi har varit bra i de tre första matcherna. Skönt att vi kunde hänga ett mål i powerplay. Det var ett fint skott av Tuomas (Kiiskinen) och jag fick en liten touch på pucken, säger tvåmålsskytten Richard Gynge om segermålet 2-1, där han en stund efter matchslutet noterades i målprotokollet.

Gynge hoppas nu på en vändning i serien

– Det kommer att vara hårt jobb ända till slutet. Men jag hoppas att vi kan ta med oss den här matchen och gå vidare på ett bra sätt nu, funderar Gynge.

Det var en match med flera ansikten men alla var överens om att 1-1-målet blev en vändpunkt.

– Vi har ett jätteläge att göra 2-0 men så påverkas vi för mycket av deras kvittering. De får kicken av den energi som skapas i arenan. Vi hittade inte tillbaka till vårt spel efter 1-1, kanske lite i slutet när desperationen kom, säger AIK-tränaren Hans Wallson till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.