Simon Robertsson blev stor matchhjälte för Skellefteå i förlängningen. Foto: Bildbyrån

Skellefteå reducerar SM-finalen – efter förlängningsrysare

Skellefteå har reducerat SM-finalserien mot Växjö.

Simon Robertsson blev stor hjälte efter en ny lång förlängningsrysare.

– Jävligt viktig vinst, säger matchhjälten till SVT Sport.

Det dröjde till i mitten av den tredje perioden innan Pär Lindholm spräckte matchens målnolla, eller framför allt Emil Larmis som hade varat i fem och en halv period eftersom Växjö vann match två med 1-0.

Men Växjö kom tillbaka och vände på steken.

Först kvitterade Dan Sexton, som avgjorde match två, från distans. Sedan gjorde Joel Kellman, med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid, 2-1 som fick Vida arena att explodera.

Kvitterade sent

Glädjen blev dock kortvarig. Victor Stjernborg drog på sig en trippingutvisning och i det efterföljande numerära överläget tryckte Oscar Möller in 2-2 och tog matchen till förlängning. Skellefteåforwarden bröt därmed en sju matcher lång måltorka.

Förlängningsspelet blev en enda lång rysare, precis som i den första finalmatchen. Först i mitten av den femte perioden skickade Simon Robertsson in det avgörande målet.

Forwarden hade minst istid i hela laget, men gick alltså ändå och avgjorde matchen.

– ”Lindy” (Linus Lindström) satte upp den på ett bra sätt och sedan försökte jag bara få pucken på mål. Det var riktigt skönt att se den gå in. Ren lycka, säger Simon Robertsson till SVT Sport.

”Längtar redan”

– Vi har haft så mycket lägen och bara vi fortsätter så kommer målen att komma.

Det står nu 2-1 i matcher till Växjö. Nästa match spelas på lördag i Skellefteå.

– Jag längtar redan till att spela en match på hemmaplan.

Växjös tränare Jörgen Jönsson vill att laget slipar på lite detaljer i nästa match.

– Jag hoppas att vi har jaktkänslan och hungern att tvinga fram misstag mer än att vänta på att de ska göra misstag. Sätta mer press på dem, säger Jönsson till SVT Sport.