Växjö straffat – tappar hemmafördel

Växjö behövde minst två poäng borta mot Skellefteå för att kunna nå en andraplats. Den drömmen släckte hemmalagets Rob Schremp när han satte avgörande 2–1 på straff efter en mållös förlängning.

Det stod 1-1 efter full tid och när Växjö fick chansen i spel fem mot tre i sudden death såg det ut som att laget skulle avgöra, men Markus Svensson i Skellefteås mål storspelade.

– Jag tycker vi gör det jättebra, vi kändes disciplinerade och hade ett fantastiskt försvarsspel, det var inte så svårt att tagga till, säger Svensson till C More.

Precis som tidigare möten lagen emellan var kvällens tillställning en målsnål historia. Matchen stod 0-0 till mitten av sista perioden då Erik Forssell kunde styra in 1–0 för hemmalaget via skridskon. Glädjen höll dock inte i sig speciellt länge – minuten senare drog Robert Rosén in kvitteringen på en volley Stefan Edberg hade varit nöjd med.

Noterbart är att Skellefteå fick inleda matchen i spel fem mot tre och Lakers avsluta den i samma spelform. Utan resultat åt något håll.

– Den där lilla sista skärpan saknas, säger Skellefteås back Tim Heed, tillbaka efter skada.

– Känns helt okej, jag är lite ringrostig men det känns bättre och bättre.

I och med resultatet står det klar att Växjö inte längre kan nå andraplatsen, laget kan nu sluta allt mellan trea och femma.