Henrik Evertsson i guldhjälm samt i bar överkropp. Foto: Bildbyrån/Privat

Växjöledare filmad i slagsmål efter guldfesten

Uppdaterad
Publicerad

Växjös sportchef Henrik Evertsson har fångats på ett videoklipp där han är inblandad i ett slagsmål klockan fyra på söndag morgon. Det inträffade när han var på väg hem efter guldfesten i lördags kväll.

Enligt Smålandsposten ska Evertsson och hans sambo ha förföljts av fem, sex unga män och ett bråk ska ha uppstått. Ordningsvakter som var i närheten kunde ingripa och få stopp på det. Under söndagen anmälde Evertsson det inträffade.

Fallet har rubricerats som misshandel, olaga hot och ofredande. Robert Loeffel, informatör vid Växjö-polisen, bekräftar för Expressen att spaningsarbetet efter misstänkta är i gång.

SHL

I dag släppte P4 Kronoberg ett kort videoklipp från en del av händelsen. Där slåss Evertsson i bar överkropp med en person. Det är endast de två som är inblandade i slagsmålet. Det är Evertsson som i den här sekvensen är mest drivande i förloppet.

Enligt uppgifter till P4 Kronoberg har Växjö Lakers erbjudit över 20 000 kronor för att filmen inte skulle komma ut, något som Växjö Lakers pressansvariga, Elisabeth Anderberg, förnekar.

Evertsson har sett klippet men vill inte ge sin version av vad som hände.

Evertsson vill inte kommentera videon

– Jag har sett det men vi får prata sen, säger Evertsson till Expressen men kommer troligen inte att göra det.

– Helgen har varit en av de bästa i mitt liv. Vi har vunnit SM-guld och firat det. Något annat väljer jag att inte lägga så stor vikt vid, säger Evertsson enligt Aftonbladet.

Efter Evertssons polisanmälan har han i sin tur anmälts av polisen.

– Vi har lämnat in en anmälan med brottsrubricering misshandel med anledning av filmen. Vi har en skyldighet att göra detta, säger Växjöpolisens informatör Robert Loeffel till SVT Sport.

– Vi har en skyldighet att göra detta, misshandel är ett allmänt åtalsbrott.

Växjö uttalar sitt stöd för Evertsson

Växjö Lakers har agerat efter det stora mediapådraget:  ”Flera medier har efter att filmen publicerats frågat om Växjö Lakers förtroende för Henrik Evertsson består. Svaret är JA. Henrik Evertsson är Sveriges bästa av sitt slag, vilket SM-guldet i torsdags visade”, skriver

VD:n Anders Klevsand och ordföranden Michael Marchal på hemsidan.

Växjö tog sitt historiska första SM-guld i ishockey efter att i torsdags kväll hemma i Vida Arena ha vunnit mot Skellefteå med 3-2 i  sudden och tagit med hem matchserien med 4-2. Under fredagen firades laget på ett överfyllt Stortorget. Firandet fortsatte under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet