Växjö Lakers körde över Skellefteå på hemmais. Foto: Bildbyrån

Växjös powerplay knockade Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers och nye backen Nick Bailen imponerade hemma mot Skellefteå. Bailen gjorde ett av Växjös tre mål i powerplay när Lakers vann med klara 5-2.

Växjö Lakers tog sin fjärde raka seger i SHL i hemmamötet med Skellefteå. Växjö gjorde tre av sina första fyra mål i powerplay.

Amerikanske backen Nick Bailen, som även har vitryskt pass, gjorde debut efter att ha anslutit från KHL-klubben DynamoM Minsk nyligen. Bailen imponerade, när han gjorde ett mål och två assist mot Skellefteå.

Skellefteå hade ingen bra kväll på jobbet, och bytte ut finske målvakten Joni Ortio och ersatte honom med Gustav Lindvall efter Växjös 4-0.

”Var ruggigt säker”

Växjös Linus Fröberg var nöjd med segern.

– Gör man tre mål i powerplay ska man vinna matchen. Nick Bailen kom in och var ruggigt säker också, berömde Fröberg.

Skellefteås coach Bert Robertsson konstaterade att hemmalaget var bättre.

– Det är surt på det sättet vi förlorar. Växjö får för stora ytor att jobba på. Sedan är powerplay otroligt avgörande. Jag tycker att matchen fem mot fem är jäm, men de har en bättre kick i sitt powerplay, säger Robertsson till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.