Växjös segertåg rullar vidare

Växjö Lakers fina form håller i sig – borta mot Skellefteå kom den elfte segern på tolv spelade matcherna efter årsskiftet.

Växjö Lakers har gått urstarkt efter nyår och borta mot Skellefteå AIK fortsatte det småländska laget på den inslagna vägen.

Med ett riktigt kanonskott från offensiv blå gav Emil Pettersson gästerna ledningen tidigt i den första peroden.

100:e målet

Målet fungerade som en väckarklocka för hemmalaget i allmänhet och Joakim Lindström i synnerhet.

Effter att Skellefteå-forwarden hackats upp bakifrån förvaltade han själv den efterföljande straffen till 1-1, hans 100:e SHL mål i karriären.

Men Lindström trivdes i rollen som huvudrollsinnehavare.

Skellefteås stjärna stoppade huvudet under armen och frispelade en förvånad Dennis Everberg i början av mittenperioden. Everberg tackade för passningen med att säkert ge sitt lag ledningen på nytt.

Joakim Lindström nöjde sig dock inte där och bara minuterna senare var han återigen inblandad i ett mål.

Denna gången tog han revansch när han tryckte in en ny kvittering efter att Filip Berglund prickat stolpen bakom Växjömålvakten Joacim Eriksson.

Svängigt

Växjö såg för kvällen större, starkare och skickligare ut ioch vägrade att släppa greppet.

I en kontring i slutet av den andra perioden kunde Olli Palola på nytt ge sitt lag ledningen med 3–2.

Skellefteå fick chansen att utjämna i numerärt överläge men i stället stack Växjös Liam Reddox upp och utökade Växjöledningen till 4–2 med en man mindre på isen efter bara 22 sekunder av den tredje perioden.

Henrik Hetta gav Skellefteå hoppet tillbaka med ett stenhårt slagskott efter 7.11 och två minuter före slutsignalen var det kvitterat igen. Bud Holloway lyfte säkert in 4–4 och ordnade förlängning.

Där såg Ville Leino till att Växjö tog extrapoängen och laget har nu vunnit 15 av sina 16 senaste matcher i SHL.