Växjös superform: Tog sjätte raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers är tillsammans med Frölunda SHL:s formstarkaste lag för tillfället. Borta mot Brynäs kom lagets sjätte raka seger, efter klara 4-1. Växjö är därmed ny tabelltvåa bakom just Frölunda.

Skytteligans toppduo – Brynäsforwarden Kevin Clark och Växjöditon Dennis Everberg – stod på 14 mål vardera inför mötet mellan tabelltvåan och tabelltrean på lördagseftermiddagen.

Efter lördagens toppmöte är det fördel Everberg, som fick med sig en målgivande passning när Växjö vann med 4–1. Kanadensaren Clark har under hösten varit den jämnaste av de två skyttekungarna med bland annat fyra mål på de sex senaste matcherna och poäng i nio av de tio senaste dito

För Växjös skyttekung har däremot det gått lite mer upp och ner, inte minst senaste månaden, med antingen flera mål alternativt poäng i matcherna eller inga alls.

Men den här lördagen blev det inga fullträffar för någon av dem.

Tre Rosén-mål

I stället var det tre gånger Rosén och en finländsk högerskytt som visade vägen till Växjös sjätte raka seger.

Först ut backen Calle Rosén som blev tvåmålsskytt med 1–0 halvvägs i första perioden och sitt 4–1-mål på ett friläge i den tredje. Ett friläge som kom direkt efter en spelvändning föranledd av att just Kevin Clark krockade med Växjökeepern Joacim Eriksson i momentet före.

Utöver de två backmålen av Calle Rosén bökade forwarden Robert Rosén in 2–0 i andra perioden efter ett par, tre returer från inlånade Almtunamålvakten Jonas Johansson som återigen fick chansen i Brynäsburen efter sin succénolla mot Färjestad i torsdags. Och i inledningen av tredje satte Olli Palola 3–1 mellan benen på Johansson – framspelad av Dennis Everberg.

Så Växjöforwarden får väl sägas vinna lördagens kamp om skytteligatronen på poäng – då det ju var Everberg som kom i ett två-mot-ett-läge tillsammans med finländaren och där serverade en fin passning som lade grunden till gästernas tredje mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.