Foto: Bildbyrån/Skärmdump: Växjö Lakers

Växjös svar på fansens kritik

Uppdaterad
Publicerad

Växjö har gått halvknackigt i SHL – och en del fans har varit kritiska mot laget. Då svarade klubben med att bemöta kritiken via en artikel på hemsidan – något som fans också surnade till över. – Ibland kan supportrar hävda att klubbar är dåliga på att kommunicera. Men nu fick man ju faktiskt svar, säger SVT:s hockeyexpert Patrik Ross.

Förra säsongens guldlag, Växjö, ligger just nu sexa i tabellen. En besvikelse så här långt menar vissa. För att bemöta kritiken valde klubben idag att lägga ut en artikel på hemsidan.

Så här ser det exempelvis ut:

”Påstående: Växjös backar är sämst i ligan och släpper igenom allt!

Fakta: Växjöbacken Ilkka Heikkinen leder plusminustabellen bland alla backar i SHL. Att det dessutom är fyra Växjöspelare i topp fem bland alla spelare är dessutom en bonus.”

Besvikelse i supportergruppen Lakers Lakejer

– Jag är stum fortfarande. Det var mest förvåning i första läget, men givetvis också en viss besvikelse. Man behandlar inte supportrar på det här sättet. Supportrar har all rätt att klaga om det går dåligt, det hör till, säger Patrik Andersson, kassör i Lakers Lakajer, till Aftonbladet.

Artikeln publicerades av PR-ansvarige Elisabeth Anderberg. Hon berättar i ett sms till SVT Sport hur klubben resonerat.

”Det handlade inte om att idiotförklara fans som vissa tror. Det är tråkigt om personer känner sig idiotförklarade, men det finns även de fans som har undrat över om dessa påståenden är sanna. Och då ville vi ge dem de fakta som finns.”

SVT:s hockeyexpert Patrik Ross om draget:

– Det är inte konstigt att man kommunicerar med fans. Det kan vara genom någon sorts öppet hus, möten, dialog. Det är otroligt lätt att skriva grejer på twitter, som supporter. När man väl bemöts tycker man det är märkligt.

Tycker du det här är något fler föreningar borde göra till och med? Att bemöta kritik på det här sättet?

– Det är upp till varje förening att avgöra. Men att en klubb kommunicerar med fansen är ingen jättegrej i mina ögon. Det här är ingen stor happening, säger Ross.

– Men när man tycker något, är det inte skönt att få svar?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.