”Vi är väldigt arga just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Lag Europa förlorade den första finalmatchen mot Kanada – men samlingslaget är inte uträknat om man ska tro förbundskapten Ralph Krueger.

–Vi är självklart frustrerade med hur vi gav bort målen, vi spelade en bra match, men vi hade många möjligheter vi inte tog hand om, sa Krueger på presskonferensen efter den första finalen.

–Det är Kanadas styrka, att de förvaltar de möjligheter de får. Det jag är stolt över är att vi gjorde det här till en match som gav oss självförtroende – vi kan vinna mot Kanada, men då måste vi spela perfekt.

World Cup i ishockey

Han är övertygad om att finalen, trots 3-1 till Kanada, kommer ge mer energi än den tog.

–Som jag känner de här spelarna kommer förlusten bara att ge oss mer bränsle inför nästa match. Vi kommer, än en gång, komma ut starkare. Vi är här för att fortsätta växa, lära och utvecklas, men vi är väldigt arga just nu och det är en bra sak eftersom vi också är säkra på vad vi kände under matchen. Det är det som gör oss så frustrerade just nu, men jag är säker på att vi kommer använda det och fajtas riktigt hårt i match nummer två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet