Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hedmans Tampa Bay förlorade tredje raka mot Florida i Stanley Cup-slutspelet Foto: Kim Klement Neitzel / BILDBYRÅN

Victor Hedmans Tampa Bay illa ute i Stanley cup

Uppdaterad
Publicerad

Victor Hedmans Tampa Bay är illa ute i Stanley Cup-slutspelet där laget nu förlorat tre raka matcher mot Florida.

– Det är nu vi måste visa vilka vi verkligen är, säger Tampa-spelaren Tyler Motte till NHL.com.

Tampa Bay hade en 2-1-ledning halvvägs in i matchen mot Florida efter att Victor Hedman spelat fram till ett av målen.

Sedan kom raset när Florida via tre raka mål vände på steken där Gustav Forsling – som har en succésäsong – spelade fram till Steve Lorentz 2-4-mål.

Drömläge för Florida

Nick Paul reducerade sedan till 3-4 och skapade nerv i matchen som avgjordes först när storstjärnan Matthew Tkachuk la in 3-5 i öppet kasse, ett mål där Forsling noterades för ännu en assist.

– Vi är i en position nu som vi drömde om inför den här matchserien, men det har varit riktigt jämna matcher där vårt målvaktsspel avgjort många gånger, säger Tkachuk till nhl.com.

Florida kan nu säkra en plats i kvartsfinal på fredag kväll samtidigt som Tampa Bay måste vinna fyra raka matcher för att deras säsong inte ska vara över.

– Det är nu vi måste visa vilka vi verkligen är. Vi ligger med ryggen mot repen, men vi måste fortsätta slåss, säger Tyler Motte till NHL.com.

Hedman stänger inte VM-dörr

Tre kronor-fansen följer säkerligen matcheserien med spänning då ett eventuellt uttåg för Tampa Bay redan nu skulle göra det möjligt för Victor Hedman att ansluta till VM-truppen. Något den svenske stjärnbacken själv inte utesluter.

– Chansen finns alltid. Så länge man känner sig pigg och kan bidra så lockar det alltid att vara med, sa Hedman på en presskonferens för svensk media innan slutspelet drog igång.

I nattens andra slutspelsmatch vann Carolina med 3-2 mot New York Islanders och därmed har Carolina 3-0 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.