Viktiga poäng står på spel i Gävle

Publicerad

Modo ligger på kvalplats och har fem poäng upp till Brynäs som är tabellnia. I kväll möts lagen i Gävle. Brynäs har tagit poäng i fyra raka matcher. Modo har förlorat fyra av de fem senaste.

– Vi måste upp på en högre nivå än senast i Skellefteå (1–4). Då räckte vi inte till, säger Modos tränare Anders Forsberg till klubbens hemsida.       

William Nylander är skadad, men Modo får tillbaka Nichlas Torp och Niklas Nordgren.

SHL

– Att tappa förstecentern är självklart ett avbräck. Nu tvingas vi göra om en del i formationerna – och även i power play. Samtidigt är inte det här någon ny situation för oss eftersom vi under hösten har haft en hel del skador, säger Anders Forsberg som hoppas att Nylander är spelklar redan på torsdag igen.

Brynäs saknar Jesper Ollas, Alexander Lindgren, Jörgen Sundqvist och Sebastian Enterfeldt. Gävlelaget lånar därför in Emil Lundberg från Almtuna.

– Att vi kan låna in Emil Lundberg från Almtuna med så kort varsel är en väldigt bra lösning för oss. Emil är en erfaren spelare på den här nivån, han är skridskostark och är en duktig tekare. Han är en riktig lagspelare som kommer att passa in, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Brynäs har vunnit lagens två tidigare möten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet