Foto: TT Nyhetsbyrån

Vitryssland imponerat av Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Tre Kronor spelar verkligen mot ett helt land när Vitryssland väntar i VM-kvartsfinalen i Minsk. Sverige är klar favorit hos spelbolagen men verkligheten kan se helt annorlunda ut.

– Jag är imponerad av Sverige, de spelar verkligen som ett lag, säger en av Vitrysslands tre assisterande förbundskaptener, Todd Woodcroft, till SVT Sport, och lyfter speciellt fram Tre Kronors assisterande tränare Rikard Grönborg som erkänns som en duktig taktiker.

VM har varit en stor succé för hemmanationen och lagets matcher har inneburit en räcka med publikfester i knökfulla Minsk Arena.

Ishockey-VM 2014

– Jag hoppas att vi inte kommer göra publiken besviken, vi har haft ett sånt fantastiskt stöd hela tiden, funderar kanadensaren som har lång erfarenhet från uppdrag i NHL.

Trots att Vitryssland blev klart för kvartsfinal redan i den näst sista matchen mot Lettland sent i måndags kväll gjorde man en bra match mot Ryssland (förlust med 2-1) knappt ett dygn senare, då flera spelare vilades.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2014

Mer i ämnet