• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Washington vann mot Pittsburgh. Foto: Bildbyrån

Washington tog första segern

Uppdaterad
Publicerad

Carl Hagelin hjälpte Pittsburgh till förlängning med en assist. Men det var Washington som drog längsta strået i kvartsfinalen i NHL-slutspelet efter seger med 4-3.

André Burakovsky gjorde matchens första mål under ett kontringsanfall halvvägs in i den första perioden. Han passade Jason Chimera, vars skott räddades av målvaktens benskydd, men Burakovsky var med på returen och lobbade in pucken.

– Det var var väldigt roligt, och jag njöt av varje sekund, säger Burakovsky till AP.

Målet var den före detta Malmöspelarens första i slutspelet, och han medgav efter matchen för journalister att hans självförtroende var större än i åttondelsfinalerna.

– Absolut, i dag kände jag mig väldigt bra, jag åkte skridskor och sköt mycket och försökte att skapa chanser och spelade mer fysiskt, säger han.

Carl Hagelin hjälpte Pittsburgh till förlängning, genom att från en position bakom Washingtonmålet kvickt passa fram Nick Bonino vars skott studsande och vobblande förbi Braden Holtby i målburen.

Suddendrama

Assisten var Hagelins andra under kvällen, efter att ha varit inblandad i passningssamarbetet som ledde fram till 1-1-målet.

Men stor matchvinnare blev T J Oshie med tre mål, varav det sista i övertidsperioden som avgjorde matchen.

– Jäkligt kul att just han fick avgöra. Oshie har betytt mycket för oss. Bortsett från att han är en väldigt bra hockeyspelare som kan göra mål är han en otroligt trevlig person som alltid sprider positiv stämning, säger Washingtons Nicklas Bäckström till Sportbladet.

Washington leder nu kvartsfinalserien med 1-0 i bäst av sju matcher.

Fakta: NHL-slutspelet

Kvartsfinaler (bäst av sju matcher)

  • Tampa Bay-NY Islanders, 0-1 i matcher (Nästa match Tampa Bay, lördag).
  • Washington-Pittsburgh, 1-0 (lördag, Washington)
  • Dallas-St Louis, 0-0 (fredag, Dallas)
  • San Jose-Nashville 0-0 (fredag, San Jose).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.