Alexander Wennberg firar segermålet med Zach Werenski. Foto: TT Nyhetsbyrån

Wennberg i topp i assistligan

Alexander Wennbergs assist till Columbus segermål mot Anaheim i natt var inte bara svenskens tolfte assist för säsongen – det innebar också att 22-åringen nu är i delad ledning i assistligan för hela NHL.

För mindre än två veckor sedan vann Columbus med 4–0 över Anaheim, som då spelade på hemmaplan. När lagen möttes i natt igen blev det en jämnare tillställning.

Columbus hade visserligen ledningen med 2-0 efter första perioden, men efter att först Rickard Rakell i andra perioden och Nick Ritchie i tredje gjorde ett mål var gick matchen till övertid.

Wennberg i delad ledning

Rakells kontrakt för Anaheim blev klart först i mitten av oktober, därefter väntade en lång visumhantering. Målet i natt var hans fjärde på fem matcher.

Väl i förlängningen avgjorde Zach Werenski för Columbus efter bara drygt en minuts spel – assisterade av Alexander Wennberg. Svenskens backhandspassning hittade fram till den 19-årige rookien som avgjorde med ett dragskott.

– Det var en härlig framspelning av Wennberg, säger matchvinnaren Zach Werenski.

Det var Wennbergs tolfte assist hittills under säsongen och han är nu i delad ledning i NHL:s assistliga med Edmontons Connor McDavid och Chicagos Patrick Kane.

– Vissa kvällar går inte saker som vi vill, men det gäller att hålla sig till planen, säger Werenski. Det handlar om att spela varje byte och försöka göra nästa sak rätt. Det har fungerat för mig.

Säsongsdebut för Lindholm

Backen Hampus Lindholm spelade säsongens första match för Anaheim. Kontraktsförhandlingarna har dragit ut på tiden men blev klara i slutet av oktober. Svensken fick drygt 18 minuters speltid.

– Det kändes okej där ute. Jag spelade hyggligt, tycker jag, och hade ett långt byte. Jag stannade kvar på isen lite för länge och blev trött, men förutom det var det en okej start, sa Lindholm efteråt.