Wennberg nära nytt kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Wennberg har gjort succé i Columbus Blue Jackets och utvecklats till en förste-center i NHL – nu bekräftar Columbus GM Jarmo Kekäläinen för SVT sport att en förlängning av hans utgående kontrakt är i sikte.

– Vi brukar inte uttala oss om pågående förhandlingar men han är en viktig spelare för vår organisation och vi ska nog hitta en lösning med Alexander. 

Den unge svensken, 22 år, har etablerat sig som en stjärna i ett av NHL:s bästa lag den här säsongen. Med 55 poäng på 73 matcher är han lagets nästbäste poängplockare, endast slagen av Cam Atkinson som producerat 60 pinnar. Wennberg är också lagets bäste framspelare med sina 42 assist-poäng. Svensken har utgående kontrakt och att Columbus skulle vara intresserade av en förlängning är ingen hemlighet men nu ger klubbens General Manager Jarmo Kekäläinen insyn i förhandlingarna exklusivt för SVT Sport.

– Det är något vi normalt sätt inte pratat om men han har varit en starkt bidragande orsak till våra framgångar och han är en viktig del av vår organisation.

Vad har han utvecklat den här säsongen?

– Han har blivit starkare och mer explosiv i sitt första skär. Han är också tuffare på isen och tar sig till områden han inte gjorde lika ofta förr.

Vilken utvecklingspotential ser du i Wennberg?

– Den är enorm och vi behöver honom på den här nivån. Han måste vara den här spelaren för oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.