Mikael Wikstrand förbjuds från att spela i Sverige. Foto: BILDBYRÅN

”Han kan jobba i mataffären men inte spela hockey”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Wikstrand, 21, åkte hem till Sverige eftersom en familjemedlem är svårt sjuk.

Enligt Ottawa meddelade backen aldrig klubben och därför stängs han nu av från spel.

”Han kan jobba i mataffären, han kan spela i korpen, men han kan inte spela hockey i Sverige”, säger Ottawas general manager Bryan Murray.

Mikael Wikstrand ville återvända hem till Sverige efter Ottawas träningsläger. Klubben däremot ville behålla svensken. Men Wikstrand satte sig på planet hem utan att meddela Ottawa.

”Jag har valt att lämna Ottawa av personliga skäl då en nära familjemedlem är svårt sjuk. Jag vill nu vara hemma i Sverige på grund av detta”, skrev han på Twitter under fredagskvällen.

SHL

Nu förbjuder Ottawa Wikstrand från att spela ishockey om det inte är för Ottawa Senators organisation, antingen i NHL eller AHL-laget Binghamton.

– Vi lät honom spela hemma i fjol, i år skulle han spela i vår organisation. Han är bra nog för att spela i något av våra två lag. Det har vi gjort klart för honom, säger Murray till klubbens hemsida.

Färjestad, där försvararen spelade i Champions Hockey League så sent som i augusti, vill inte lägga sig i bråket.

– Vi har ingen roll i det här. Vi har inga rättigheter alls i det här och vi tänker inte lägga oss i heller, säger klubbdirektören Håkan Loob till Värmlands Folkblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet