Winberg var inblandat i allt för Sverige. Foto: Bildbyrån

Winberg hjälte för Damkronorna

Sverige vann även sin andra match i fyrnationsturneringen. Stor hjälte mot Ryssland blev Pernilla Winberg som gjorde två poäng under matchen och sedan avgjorde straffläggningen.

Under torsdagskvällen inledde Damkronorna fyrnationsturneringen i Finland med att besegra Tyskland med 1-0.

I dag tog Sverige andra raka segern sedan man slagit Ryssland efter straffar. Pernilla Winberg var spelaren för kvällen då hon under ordinarie tid först kvitterade till 1-1 i den första perioden och sedan spelade fram Emma Holmbom till 2-1-målet i period nummer två.

Damkronorna

Matchen gick sedan gick till straffar sedan Ryssland kvitterat, och efter en mållös förlängning var det Winberg som än en gång klev fram. 26-åringen satte den avgörande straffen och gav Sverige två poäng.

– Det var bra att ta revansch efter nederlaget i VM. Det var en väldigt böljande match där det var en kamp i respektive anfallszoner, säger Damkronornas huvudcoach Leif Boork till för svenska ishockeyförbundets hemsida.

Avgörande match mot Finland

– Emilia Ramboldt, Emma Eliasson och Pernilla Winberg gör en bra match i dag och Emma Nordins sätt att täcka ett stenhårt slagskott, som till och med spräcker hennes benskydd, i ett tre mot fyra-läge, det är sånt som gör att man vinner matcher, fortsätter Boork.

I kvällens andra match utklassade Finland Tyskland med hela 7-0. Det gör att Finland, som i går vann över Ryssland med 4-1, leder gruppen på sex poäng, en poäng framför Sverige.

Under lördagen möts just Sverige och Finland i vad som blir en helt avgörande match om segern i fyrnationsturneringen.