Henrik Zetterberg var matchens huvudperson när Detroit vann mot topplaget Washington. Foto: TT.

Zäta straffhjälte för Detroit

Uppdaterad
Publicerad

Kaptenen Henrik Zetterberg klev fram och stod för två assists och satte den avgörande straffen när Detroit slog NHL:s bästa lag, Washington, med 3-2.

Det var i den femte straffomgången som Zäta gled fram och retfullt la in en backhand mellan benen på Braden Holtby som fick sin svit på 14 raka segrar spräckt, var bara tre matcher kvar till ett målvaktsrekord från 1970-talet.

Detroit tappade 2-0 och höll 2-1 till 4.48 kvar när Daniel Winnik stötte in 2-2 med klubbskaftet efter en retur på ett skott från TJ Oshie. Där fick också Nicklas Bäckström en assist. Det var en enorm press som till slut gav utdelning.  Inte ens målvakten Petr Mrazeks storspel hjälpte.

Detroit, på kraftig dekis och tredje sämsta lag i NHL, kunde bryta en svit på fem raka förluster medan Capitals fick sin segersvit på sex matcher bruten – två trender som bröts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.