Mika Zibanejad firar efter mål mot Knights. Foto: TT Bild

Zibanejad bakom Rangers seger

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers lyckades vända matchen mot Vegas och ta en efterlängtad seger (6–4).

Innan matchen hölls en tyst minut för att hedra offren för terrorattacken på nedre Manhattan.

Med 5:39 kvar av tredje perioden var ställningen 4–4. Då klev Mika Zibanejad fram och satte avgörande 5–4. Michael Grabner utökade i slutminuten i öppen kasse, med assist av Jesper Fast.

Zibanejad gjorde också två assist i matchen, och hyllades efteråt.

– Jag tycker att vi svarade jättebra i tredje och förhoppningsvis kan vi bygga något utifrån det. Förhoppningsvis är det ett steg i rätt riktning. säger han till AP.

För Vegas gjorde Oscar Lindberg mål på sitt tidigare lag och är redan uppe i fem mål totalt den här säsongen.

Dansk har åkt hem

Vegas-målvakten Oscar Dansk har storspelat i sina tre första NHL-matcher. I den fjärde, mot New York Islanders i veckan, blev han skadad och tvingades utgå.

Dansks skada är precis så allvarlig som det befarades och han hade redan skickats hem till Las Vegas före matchen mot Rangers, skriver Aftonbladet. Fjärdekeepern Maxim Lagace som avslutade matchen i Brooklyn spelade, uppbackad av junioren Dylan Ferguson.

Mål av Nyquist

I Rangers var Henrik Lundqvist tillbaka på isen efter två matcher på bänken. Han räddade 30 skott.

– Jag har tagit ett djupt andetag och försökt samla så mycket energi som möjligt. Jag vet vad min roll är. Jag ska stoppa puckar. Nu gäller det bara att inte försöka göra för mycket, sade han till Aftonbladet före matchen.

Det var Rangers tredje seger på sju matcher.

Bara timmar innan matchen körde en man upp på en cykelbana på nedre Manhattan, i ett dåd som utreds som terror. Före matchen hölls en tyst minut i Madison Square Garden för att hedra offren.

Detroit besegrade Arizona med 5–3 efter mål av bland andra Gustav Nyquist, svenskens fjärde i höst

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.