Foto: TT Nyhetsbyrån

Ishockeyförbundet stoppar namnbyte

Uppdaterad
Publicerad

Det Svenska ishockeyförbundet meddelar att de motsäger sig gårdagens nyhet om att Kvalserien till SHL byter namn till Meca hockey race.

– Det står klart och tydligt i våra tävlingsbestämmelser vad kvalet till SHL ska heta, säger Tommy Boustedt, Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare till SVT Sport.

Hockeyallsvenskan har, enligt förbundet, inte sålt namnrättigheten till Kvalserien utan endast ett sponsorpaket med associationsrätt till Hockeyallsvenskan. Men de officiella namnen får endast vara följande:

1/ Final Hockeyallsvensk mästare 2014/2015

Hockeyallsvenskan 2014-2015

2/ Slutspelsserie inför direktkval till SHL 2015/2016

3/ Direktkval till SHL 2015/2016

– Vi har aldrig avsett att ändra namn på serien. Det är en bra mycket större process än så här. Det underströk vi redan igår. Meca Hockey Race är en beteckning som företaget har gjort för sitt eget sponsorkoncept, säger Stefan Bengtsson på Hockeyallsvenskan.

Stefan Bengtsson tycker i stället att hela grejen fått större uppmärksamhet än vad den borde ha fått.

– Det är två olika saker. Man måste hålla i sär sponsorkonceptet och namnet på serien, menar Stefan Bengtsson.

Svenska Ishockeyförbundet tar ännu ingen ställning till Kvalserien utan nöjer sig, just nu, med att ha förklarat hur det ligger till för Hockeyallsvenskan.

– Jag delger ingen uppfattning, jag säger bara vad reglerna säger och det har vi, som huvdman för svensk ishockey, klarlagt för Hockeyallsvenskan, säger Tommy Boustedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Mer i ämnet