Italien utslaget ur EM

Det blir ingen semifinal för Italien trots att de besegrade England med 3-1 i den sista gruppspelsmatchen. Sveriges sena kvittering till 1-1 mot Portugal innebär att Italien är ute ur EM.

Italien var helt överlägsna i matchen mot det redan utslagna engelska laget. 1-0 kom i den 25 minuten genom Belotti och 2-0 två minuter senare genom Benessi, vilket också blev resultatet i den första odramatiska halvleken.

I den andra halvleken stod återigen Benassi för målskyttet och fick kort efter 3-0 målet hopp om en semifinal då Portugal tog ledningen mot Sverige.

Det svenska laget hade andra planer och slog ut Italien genom sin kvittering i den 89:e matchminuten. England putsade till siffrorna mot Italien i den 90:e minuten till 3-1 genom Redmond.