Foto: SVT

J-O:s karriär räddades av Anthony Tran

Uppdaterad
Publicerad

Förlust med 0-3 mot Tibble/Kungsängens Marko Jevtovic och det såg ut att bli J-O Waldners sista elitseriematch.

Men Anthony Tran vann sista matchen mot Richard Vyborny med 3-1 och J-O:s Spårvägen vann mötet med Tibble/Kungsängen med 3-2. Därmed väntar slutspel för ”Spåret” och J-O Waldner får spela lite mer elitpingis.

Om Waldners saga var nära att bli all så kom sannsagan om Tibble närmare ett slut. Vid seger ikväll hade laget, som spelade i div 8 för några år sedan och har kallats för verklighetens Åshöjdens BK, stannat kvar i pingisligan.

I måndags slog man nämligen Kävlinge, vilket var första segern för säsongen och en seger till ikväll hade räckt för att passera just Kävlinge.

Nu blir det istället kval för Tibble och kvart för J-O.

–Det var en riktig laginsats och fantastiskt roligt att Anthony fick gå in och avgöra. Trots sin orutin gör han en mycket bra insats, berömde hans tränare Mikael Appelgren.

Spårvägen ställs mot Halmstad BTK i kvartsfinal samtidigt som Söderhamns UIF får möta Falkenberg.  Regerande mästarna Eslövs AI tog hem grundserien  före Österlens BTK och kan vinna sitt åttonde SM-guld på nio år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.