Lindelöw: ”Jag vill försöka vinna hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Efter femteplatsen senast ligger Douglas Lindelöw sjua i VC-totalen inför söndagens världscuptävling i Zürich. – Klart att det är skönt, jag kan rida lite mer med lugn och avslappnat men samtidigt är jag en vinnande ryttare och jag vill försöka vinna hela tiden, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Det återstår tre deltävlingar av världscupen, arton ryttare från den västeuropeiska ligan går sedan vidare till den stora finalen i Las Vegas i April. Douglas Lindelöw ligger nu på sjunde plats i VC-totalen efter sin femteplats förra helgen i Leipzig tillsammans med Casello.

Lindelöw har hittills samlat ihop 41 poäng, vilket bör räcka för att nå den stora finalen.

Världscupen i hästhoppning

– Jag hoppas verkligen jag ska ta mig till Las Vegas, det ser ju onekligen bra ut nu. Casello har hoppat bra hela säsongen tycker jag och går från klarhet till klarhet. Nu kan jag rida med lite mer lugn och avspändhet så vi får se vad det leder till, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Rolf-Göran Bengtsson behöver bra placeringar

Efter att ha lämnat återbud till världscupen i Leipzig förra helgen är världsåttan Rolf-Göran Bengtsson och Casall nu på plats i Zürich och jagar nya världscuppoäng. Bengtsson ligger just nu på 53:e plats i världscuprankingen och behöver bra placeringar i tävlingarna som återstår för att vara med och slåss om en finalplats.

Douglas hade världscupfinalen i Las Vegas som sitt stora mål när inomhussäsongen startade i höstas och senaste tidens resultat har skapat nya mål.

– Det är ju alltid kul när man når sina mål, då kan man sätta nya mål, kanske ännu tuffare mål och blicka framåt. Jag vill hemskt gärna rida ett mästerskap på seniornivå så vi får väl lyfta ögonen dit och jobba mot det helt enkelt, säger han till SVT Sport.

Samarbete med Marcus Ehning

Lindelöw har under en längre tid samarbetat med den tyske toppryttaren Marcus Ehning och under tävlingsdagarna i Schweiz smids nya planer framåt.

– Vi ska sätta oss ner och göra en plan, först och främst mot finalen i Las Vegas med vad som är bäst för Casello. Det är inspirerande att lära av en sådan erfaren ryttare som varit på topp så länge så det är jag väldigt tacksam för.

Följ världscuptävlingen från Zürich direkt i SVT Play.

Söndag 25/1 klockan 14:10 SVT Play

Sammandrag klockan 17:00 SVT1

Ställningen i västeuropeiska ligan

Start och resultatlistor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i hästhoppning

Mer i ämnet