Jakobsson Årets spelare i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Efter bara en säsong i franska Montpellier har Sofia Jakobsson valts till den franska fotbollsligans bästa spelare förra säsongen. – Fortfarande efter en säsong så känns det som om folk inte riktigt vet vem jag är så det kom lite som en chock, säger hon till SVT Sport.

Det är tränarna i ligan som röstat fram Montpelliers svenska skyttedrottning till Årets spelare. Hon kommer att få priset i samband med lagets första hemmamatchen mot Guingamp på lördag, skriver Montpellier på webbplatsen.

– Fantastiskt kul, det kom lite som en chock eftersom det spelar riktigt duktiga spelare i den här ligan. Det var inte ens en tanke på att jag skulle vinna, så det var en liten chock men jag är otroligt glad och lycklig över priset, säger Jakobsson till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

”Viktig spelare för laget”

Landslagsspelaren, som tidigare spelat klubblagsfotboll i Sverige, Ryssland, England och Tyskland, gjorde 15 mål på 22 matcher i den franska ligan förra säsongen. Det blev dessutom fyra mål på sex matcher i cupspelet.

– Jag hade en jättebra säsong, det var lite knackigt i början innan jag kom in i det. Men jag gjorde en del mål och det känns som om jag var en viktig spelare för laget. Det var kul att jag kunde göra en så bra säsong redan första säsongen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet