”Hade varit jättekul att en gång för alla göra upp”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Eriksson och Kevin Eriksson delar ledningen i tabellen i RallyX.

Men Sebastian missar finaltävlingen på Solvalla – upplösningen teamkollegorna emellan uteblir. – Det hade varit kul att ha den faighten, säger Kevin Eriksson.

Där är det guldläge för Kevin Eriksson från Olsbergs MSE. Han delar ledningen i RallyX-serien tillsammans med teamkollegan Sebastian Eriksson – men Eriksson uteblir.

– Det hade varit kul att tävla mot Sebastian. Jag har lärt mig mycket av honom, säger Eriksson som har slagläge på titeln första säsongen i supercars huvudklass RallyX.

STCC 2015

Sebastian Eriksson kör den här helgen i amerikanska Global Rallycross-serien i Los Angeles. Jättefaighten goda vännerna Sebastian och Kevin uteblir i säsongsupplösningen.

”En gång för alla”

– Vi visste redan innan säsongen började att det skulle bli en krock här. Visst, det hade varit jättekul att en gång för alla gjort upp med honom inför alla här på Solvalla.

Helt klart är det ändå inte. Det är 30 poäng kvar att köra om. Guldchansen finns där även för Erik Färén, 13 poäng bakom Eriksson i toppen.

– Allt kan hända. Det är många poäng som står på spel. Det gäller att vara smart, och ta så mycket poäng som möjligt, köra säkert. Samtidigt gäller det att göra bra ifrån sig i sista tävlingen.

”Är själv förvånad”

Säsongen i RallyX är Kevin Erikssons första. Men rutinen från flera andra klasser finns för en av svensk motorsports största talanger.

– Det har gått över förväntan. Jag har vunnit tre tävlingar av fyra än så länge. Jag är förvånad själv att jag kommit in i det snabbt. Det är en rolig och extrem bil att köra.

Sändningstider, STCC:

Lördag 12 september

14.35-20.30 SVT Play (direkt)

Söndag 13 september

18.00-19.00 SVT2 (sammandrag)

Kommentator: Stefan Klemetz

Expert: Jonas Kruse

Tabell RallyX

01 Sebastian Eriksson Olsbergs MSE 94

02 Kevin Eriksson Olsbergs MSE 94

03 Eric Färén Hansen Talent Development 81

04 Lukas Walfridson Helmia Motorsport 76

05 Linus Westman Eklund Motorsport 32

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2015

Mer i ämnet