Ordföranden: ”Våld hör inte hemma i vår sport”

Uppdaterad
Publicerad

I dag dömdes den svenska NBA-stjärnan Jeffery Taylor till 18 månaders skyddstillsyn efter att ha misshandlat sin flickvän i USA. – Det är mycket allvarligt och förbundet ser allvarligt på det som hänt, säger Hans von Uthmann, ordförande Svenska basketbollförbundet, till SVT Sport.

– Vi har ju precis fått kännedom om domen via media, vi har ju från början sagt när det här blev känt för några veckor sedan att det är mycket allvarligt och förbundet ser allvarligt på det som hänt, säger Svenska basketbollförbundets ordförande Hans von Uthmann till SVT Sport.

Har ni haft någon kontakt med spelaren?

– Nej det har vi inte haft vi har sökt honom men för mig veterligen har vi inte fått någon kontakt.

Finns det någon chans att han blir uttagen i landslaget igen?

– Det är en diskussion som styrelsen måste ta när vi har fakta och har pratat med spelaren. Rent allmänt som vi tydligt har påpekat från början så hör våld inte hemma i vår sport.

Är det något du vill lägga till?

– Jag tror det är väldigt viktigt att understryka att våld hör inte hemma i vår sport och vår värdegrund är väldigt tydlig på det området och det har vi också varit väldigt tydliga med när frågan för första gången dök upp för några veckor sedan, men ska man tala mer detaljer så måste vi ha mer fakta och vi måste naturligtvis ha ett samtal med spelaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.