Foto: TT Nyhetsbyrån

Jerebko ute ur NBA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebkos säsong är slut.

Jerebko blev historisk tidigare i april när han som förste svensk någonsin spelade en match i NBA-slutspelet, men efter en fjärde förlust mot Cleveland Cavaliers i kväll är det roliga nu slut.

Boston Celtics förlorade även den fjärde åttondelsfinalen mot Cleveland Cavaliers, och är därmed utslaget från NBA-slutspelet. Matchen slutade till sist 93-101 till Cavaliers, vilket innebär att Boston Celtics åker ut efter 0-4 i matchserien.

Jerebko gjorde inga poäng, men tog tre returer och fick över 20 minuter speltid.

NBA

Efter matchen var tränaren Brad Stevens självkritisk.

– Jag har aldrig känt att jag fått ut max av laget. Vi har inte spelat en perfekt match än. Jag har lärt mig mycket och är glad över var vi står, men vi har mycket att jobba på, säger han på presskonferensen efter matchen.

Hyllar publiken

Stevens var dock noga med att lyfta fram vissa delar.

– Publiken var fantastisk. Det är något du vill vara en del av. Jag är väldigt nöjd med mycket, jag tycker att vi kunde gjort vissa saker bättre, men den pubiken är så bra som det bara går hela tiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NBA

Mer i ämnet