Olsson missade Vasaloppet – skyller inte på Skavlan

Uppdaterad
Publicerad

VM-hjälten Johan Olsson missar tyvärr Vasaloppet. Stjärnan har blivit förkyld och måste vila. Även Jörgen Brink står över. ”Väldigt trist, jag såg verkligen fram emot de nio milen”, skriver Olsson i ett sms till SVT.

Många hade sett fram emot att se Johan Olssom mäta krafterna mot långloppsspecialisterna under söndagens Vasaloppet.

Men så blir det alltså inte.

Vasaloppet i Dalarna

Stjärnan skriver på söndagsmorgonen i ett sms till SVT:

”Blir ingen Vasalopps-start för mig, har tyvärr blivit förkyld inatt.”

”Samtidigt är det inte första gången i min karriär jag missar ett lopp jag sett fram emot, lärt mig att det inte är hela världen”.

Gästade Skavlan

I torsdags gästade Olsson SVT-programmet Skavlan, där programledare var lite förkyld. Men att Fredrik Skavlan skulle orsakat Olssons förkylning tror stjärnan inte.

Men att han skulle ha dragit på sig förkylningen där tror han inte.

”Jag har ett barn hemma med en rejäl förkylning. Så det är nog snarare det eftersom Fredrik Skavlan inte satt i mitt knä och dessutom kan snyta sig själv”, skriver han i ett sms till Aftonbladet.

Brink missar också

Tråkigt nog missar även Jörgen Brink loppet. Den trefaldige Vasaloppsvinnaren har haft feber och meddelade SVT på söndagsmorgonen att han tvingas stå över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet