Jennie Johansson jublar efter semifinalen på 100 meter bröstsim. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Johansson: ”Det gäller att behålla lugnet”

Uppdaterad
Publicerad

Med nytt säsongsbästa tog Jennie Johansson sig till final på 100 meter bröstsim i går. I dag väntar väntar finalen och Johansson vet vad som krävs. ”Jag måste fokusera på mig själv”, säger hon till SVT Sport.

I går tog Jennie Johansson sig till final på 100 meter bröstsim på tiden 1.06,76. Tiden var ett nytt säsongsbästa, bara åtta hundradelar från sitt svenska rekord. I dag, 18.17, simmar hon final på distansen.                          

– Det kändes bra att komma så nära mitt personliga rekord. Det är en snabb tid jag gjorde för nästan två år sedan. Så det här är det näst snabbaste loppet någonsin. Att få göra det i en semifinal känns bra, säger hon till SVT Sport.

Sim-VM 2015

Johansson prestation bådar gott inför dagens finallopp, där ställs hon bland annat mot världsrekordsinnehavaren Ruta Meilutyte.                                 

– Nu gäller det bara att behålla lugnet och fokusera på mig själv. Jag vill inte börja tänka på vad de andra ska göra utan jag ska tänka på att behålla mitt lugn och simma med en bra teknik så ska det nog gå bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet