Johansson långt efter i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen svensk medalj på 100 m bröstsim – och inte heller ett svenskt rekord. Jennie Johansson simmade in som sjua på 1.07,17 – men blickar mot OS nästa år. ”Har man tagit sig till en VM-final kan man ta sig till en OS-final”, säger hon till SVT Sport.

I semifinalen simmade Jennie Johansson ett av sina snabbaste lopp på två år på 100 m bröstsim när hon simmade in på 1.06,76. Men svenskan lyckades inte upprepa bedriften i finalen utan var långt efter tätten på 1.07,17 och en slutgiltig sjundeplats.

– Jag var i finalen i dag och jag gjorde mitt bästa. Klart att jag ville göra ett liknande lopp som i går. Första 50 var bra, men jag blev lite stressad på hemvägen, säger hon till SVT Sport.

Sim-VM 2015

– När jag kom i mål och såg tiden så tyckte jag inte den var allt för dålig, men hade varit kul att komma ner mot mitt personliga rekord.

Det var däremot ett framsteg mot finalen i Barcelona då hon slutade åtta och hon ser positivt på framtiden trots en sjundeplats.

– Det känns jättebra inför kommande år att jag var här och simmade final.  Och kollar man på tiderna så känns de inte helt onåliga för en medaljplats då heller. Har man tagit sig till en VM-final kan man ta sig till en OS-final också och gör man väl det så vet man inte vad som kan hända.

Vann gjorde ryskan Yulia Efimova på 1.05,66.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sim-VM 2015

Mer i ämnet