Foto: Bildbyrån

Jonas Källman lämnar IFK Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmannen Jonas Källman lämnar IFK Skövde i handbollens elitserie. Källman har fått ett kontrakt med en europeisk toppklubb och lämnar Skövde direkt. – Jag ska till en klubb i Ungern, avslöjar Källman för SVT Sport.

Jonas Källman lämnar Sverige på fredag eller lördag.

– Jag ska till en klubb i Ungern, flyger jag på fredag så kommer jag att spela med klubben redan på lördag, säger Jonas Källman till SVT Sport.

Det nya kontraktet löper över tre och ett halvt år.

– Jag har fortfarande inte varit där och hälsat på, allt har så gått så fort, men alla papper är klara, säger Källman.

”Vi har fått flertalet förfrågningar”

– Vi har fått flertalet förfrågningar om att köpa loss Jonas under en längre tid. Nu var det kort om tid innan transferfönstret i Europa stänger och vi fick ett bud som gör att detta blir en bra affär både för IFK Skövde och Jonas, säger Bosse Andersson, klubbchef i IFK Skövde, till föreningens webbsida.

Källman kom till Skövde i september efter att hans spanska klubb Atletico Madrid gått i konkurs under sommaren.

Källaman ansluter till sin nya klubb redan i veckan, därför deltar han inte i Skövdes match mot Eskilstuna Guif på torsdag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.