Skandalartad GP-premiär

Uppdaterad
Publicerad

GP-premiären i Warszawa tvingades avbrytas efter ett flertal skandalartade arrangörsmissar där bland annat starttejpen gått sönder och sedan höll inte banan.

Den svenske förbundskaptenen Morgan Andersson var inte nådig i sin kritik mot arragörerna av den avbrutna GP-tävlingen i Warszawa.              

– Jag är 48 år gammal och kört speedway sedan jag var fem och det här är den största parodi jag varit med om, säger han till SVT Sport.

speedway

– Att starta med lampa i en GP-tävling är som att springa 110 meter häck utan häckar, säger Andersson uppgivet.

Banarrangörerna hade problem redan innan tävlingarna och så sent som i onsdags var inte bortre rakan lagd. Inför gårdagens träning var det inte heller klart och träningen tvingades ställas in.

– Den är lagd för sent. En bana måste få chans att brinna och det har inte den här fått. Jag hoppas att de rannsakar sig själva, annars är vi illa ute, säger Andersson.

Chansningen höll inte

Andreas Jonsson tvingades bryta kvällens GP-premiär i Warszawa redan efter två heat, hans skadade knä höll inte.

– Jag var glad att han kom till start överhuvudtaget, hans knä höll inte, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

speedway

Mer i ämnet