Jordan Larssons första mål

Jordan Larsson har gjort sitt första allsvenska mål. Henkes son var även inblandad i Helsingborgs andra mål.

Helsingborg dominerade i 3-0-matchen mot jumbon Åtvidaberg. Jordan Larsson bidrog starkt till vinsten.

Med pappa Henrik Larsson på tränarbänken höll Jordan nerverna i styr när han serverades en djupledsboll i den andra minuten. 17-åringen löpte sig fri mot Åtvidabergs mål och placerade kallt in bollen bakom Henrik Gustavsson.

Allsvenskan 2015

– Jag fokuserade på bollen och att träffa den rätt. Jag kan inte fokusera på målvakten, säger Jordan Larsson till C More.

Larsson har spelat i nio av Helsingborgs tolv matcher den här säsongen och spelade i nio matcher under debutsäsongen i fjol – och gått mållös av planen. Men tionde gången gillt...

– Nu när jag väl fått det här målet är det bara att bygga vidare på det, säger Larsson till C More.

Helsingborg utökade sedan sin ledning i den 42:a minuten. Återigen var Jordan Larsson inblandad. Han slog en lång frispark in i straffområdet och där hoppade Peter Larsson högst. Mot ett passivt Åtvidabergsförsvar kunde lagkaptenen nicka in 2-0, hans första mål för säsongen.

Även vid 3-0-målet agerade Åtvidaberg uddlöst. På övertid serverades Emmanuel Boateng en boll som han förvaltade på bästa sätt. Åtvidaberg hade dessförinnan fått backen Pontus Nordenberg utvisad sedan han i den 88:e minuten dragit på sig sitt andra gula kort.