Foto: TT Nyhetsbyrån

Josefin Olsson har medaljchans

Uppdaterad
Publicerad

Josefin Olsson är det stora svenska glädjeämnet så här långt i seglings-VM i spanska Santander. KSSS-seglaren ligger trea i Laser radial efter sex seglingar och med en dags tävlingar kvar före guldfinalen.

– Hon har ingen dålig segling heller som ska räknas bort så hon ligger verkligen bra till inför guldfinalen, säger förbundskapten Magnus Grävare till TT.

Olssons sämsta placering och den som hon i nuläget räknar bort är 16:e plats i andra seglingen. I övrigt har hon raden 2-8-5-2-13.

De tio främsta går till medaljseglingen på torsdagen.

I herrarnas Laser är Jesper Stålheim på nionde plats med sju avverkade seglingar och en dag kvar före guldfinalen. Emil Cedergårdh är 24:a.

– Vi hade väl hoppats att de skulle vara lite högre upp, säger Grävare.

Övriga klasser, VM omfattar samtliga tio OS-klasser, har inte kommit lika långt. Förutom att de ligger senare i programmet i VM, så har väldigt lätta vindar ställt till det för arrangörerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.