Pacek visade OS-form

De svenska judostjärnorna visar OS-form.

Martin Pacek vann GP-tävlingen i Georgien, ett skönt formkvitto inför EM om en knapp månad för den redan OS-klare 100-kilosprofilen.

Dessutom nådde Marcus Nyman ännu en GP-final i 90-kilosklassen.

Pacek fortsätter att imponera. Han vann idag GP-tävlingen i Tbilisi, Georgien efter en final som han avgjorde på ippon, en fallseger med knappa halvminuten kvar mot iraniern Javad Mahjoub.

Det var Paceks tredje GP-seger. Dessutom har han två andraplatser och ett bra självförtroende på väg in mot stundande EM i Kazan, Ryssland 21-24 april.

– Jag hade en bra känsla hela dagen. Det här stärker mot Rio, säger Pacek till SVT Sport.

Dessutom innebär det att han har en god chans att sluta topp-8 på rankningen och därmed bli seedad i Rio de Janeiro.

– Martin har jobbat hårt med att utveckla sin judo och börjat få bra utdelning. Han växer för varje tävling, säger förbundskapten Robert Eriksson.

Nyman i andra raka GP-finalen

Även i 90-kilosklassen blev det svenskt i final. Där blev det dock förlust för OS-jagande Marcus Nyman, som var enda blågula hoppet i London 2012.

I finalen blev världsfemman Noel van End, Nederländerna, för svår.

OS-jagande Nymans form verkar dock god, med två raka GP-finaler, allra senast en seger i Düsseldorf.

– Marcus imponerar. Med två finaler i rad så går han med stormsteg mot Rio, konstaterar en nöjd Eriksson som dessutom har fler alternativ.

Nymans landslagskollega Joakim Dvärby, som också utmanar om en svensk OS-plats i klassen, blev dessutom femma efter att ha gått en medaljmatch men förlorat.

I 73-kilosklassen lyckades för övrigt Tommy Macias vinna två matcher och knipa en sjundeplats och Sverige blev faktiskt näst bästa nation på herrsidan efter Georgien.

Det återstår fem kvaltävlingar innan det i månadsskiftet maj/juni är definitivt klart vilka som når det olympiska äventyret i Rio.