OS-stjärnan gav Sverige ledningen

Uppdaterad
Publicerad

OS-stjärnan Sara Algotsson Ostholt såg till att ge det svenska laget ledningen. Men hon var inte bäst av dagens svenskar. Ludwig Svennerstål imponerade med personligt rekord – och ligger trea individuellt.

– Det var bara för mig att gå in och njuta, säger Svennerstål till SVT Sport.

Av de blågula ekipagen imponerade Ludwig Svennerstål på Shamwari mest med 37,60 straff – personlig rekord och en tredjeplats individuellt.

EM i fälttävlan

– Det känns jättebra, hästen kändes jättefin. Det är personbästa, det är trestjärnigt – det är klart jag är jättenöjd, säger Svennerstål.

Även Sara Algotsson Ostholt stod för en fin insats. Tillsammans med blott nioåriga andrahästen Reality levererade hon en harmonisk dressyr med fina övergångar som resulterade i 40,60 straff och en sjätteplats individuellt.

– Inför hemmapubliken vill man visa vad man går för och visa upp sitt rätta jag. Jag kände mig ändå ganska lugn på framridningen, men jag kände att det var lite mer nerv i Reality i dag, säger Algotsson Ostholt.

Efter dressyren leder Tyskland lagtävlingen på 112,20 straff. Sverige ligger tvåa på 120,20 och Storbritannien trea på 125,20.

Johan Lundin på Johnny Cash fick 57,80 i straff. Malin Petersen på Sofarsogood fick 66,20. Ekipagen tävlar enbart individuellt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i fälttävlan

Mer i ämnet