Foto: Scanpix

Zlatan och PSG säkrade titeln

Uppdaterad
Publicerad

Zlatans Ibrahimovic och hans Paris SG säkrade titeln i franska ligan genom att vinna borta mot Lyon med 1-0 efter mål av Menez. För svensken innebar segern en skön revansch.

– Förra året förlorade jag ligan för första gången i karriären, nu är jag tillbaka på banan igen, säger Ibrahimovic till franska tidningen L'Equipe efter gårdagens seger.

Det avgörande målet kom i 53:e minuten när Thiago Motta vann bollen på mittplan, passade Zlatan som passade tillbaka. Motta spelade fram till Jérémy Ménez som rullade in bollen.

Franska Ligan 2012-2013

Ibrahimovic var givetvis med i gruppkramen bland spelarna efter målet.

PSG hade två titlar sedan tidigare: 1985/86 och 1993/94.

Har vunnit i fyra länder

För Zlatans del innebär titeln att han nu har blivit ligamästare i fyra olika länder – Holland, Italien och Spanien. I antal räknat har han vunnit åtta titlar (dessutom ytterligare två med Juventus, som senare fråntogs klubben).

Och med ligatiteln säkrad kan PSG-ledningen nu lägga fullt fokus på framtiden. Under våren har de kanske två viktigaste pusselbitarna, Zlatan Ibrahimovic och tränaren Carlo Ancelotti, ryktats vara på väg bort från klubben. Att lyckas behålla en eller båda vore ett styrkebesked i jakten på PSG:s verkliga framtidsmål: En Champions League-titel.

”Tror inte att han kommer lämna Paris”

Får man tro Ibrahimovics agent är åtminstone svensken där för att stanna.

– Han har träffat PSG och deras projekt kretsar kring honom. Jag tror inte att han kommer att lämna Paris, säger Mino Raiola till Sky Italy.

Sjävl var stjärnan kortfattad kring flyttryktena:

– Jag har två år kvar på mitt kontrakt, och jag respekterar mitt kontrakt.

– Jag hoppas att Carlo (Ancelotti) stannar, han är en otrolig tränare, han har gett mig stort ansvar, jag behöver det, jag ville känna lugn. Carlo gav mig den möjligheten, fortsätter svensken om lagets tränare, som också ryktas vara aktuell för en flytt.

– Den här säsongen var inte enkel, inte för någon, men Carlo stod alltid bakom oss.

Zlatan har vunnit ligatitlar i fyra länder

Holland (med Ajax 2001/02 och 2003/04)

Italien (med Inter 2006/07, 2007/08, 2008/09 samt Milan 2010/11)

Spanien (med Barcelona 2009/10)

Frankrike (med Paris SG 2012/13)

Dessutom var han med och vann med Juventus 2004/05 och 2005/06 – men de titlarna har fråntagits laget i efterhand på grund av den stora spelskandalen 2006.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska Ligan 2012-2013

Mer i ämnet