Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla hetaste idrottsstjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges populäraste idrottare heter Charlotte Kalla. Nu toppar skidesset både Expressens och Aftonbladets listor med Sveriges hetaste idrottare. Därmed petar hon Zlatan Ibrahimovic som legat i topp i flera år.

Fem respektive åtta gånger har Aftonbladet och Expressen utsett Ibrahimovic till årets hetaste idrottare. Nu är trenden bruten och en ny vinnare är utsedd i form av längdskidåkaren Charlotte Kalla. Trots att 27-åringen är van vid att vinna och har flera OS-guld i bagaget är hon ödmjuk inför utmärkelserna.

– Jag är jättestolt över att få så många röster bland alla fantastiska idrottare som Sverige har, säger Kalla till Aftonbladet efter att 37 procent av läsarna röstat på henne, jämfört med 33 procent på Ibrahimovic.

Att jämföra henne med honom tycker hon är fånigt.

– Zlatan är fortfarande den största superstar vi har i Sverige. Det går inte och det är bara löjligt att jämföra, säger hon till tidningen.

Även Expressens sportredaktion har valt att ge Kalla förstaplatsen, som även den varit reserverad för Ibrahimovic under större delen av 2000-talet.

– Jag blir väldigt stolt när jag får höra att yngre tjejer inspireras av mig, säger Kalla till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.