Kalla sexa efter norska krossen: ”Var frustrerande”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla orkade inte hänga med när fyra norskor och Justyna Kowalczyk ryckte direkt efter skidväxlingen i skiathlon. Kalla som normalt är bäst i fri stil var chanslös och slutade sexa.

– Det var frusterande, säger Kalla.

Charlotte Kalla åkte riktigt bra på den klassiska sträckan i skiathlon. Hon bytte som trea och hade bra medaljläge. Men i den fria stilen gick det trögt.

– Nej, nej, nej. Det ser ut som om Kalla har fått mjölksyra. Överraskande eftersom det kom direkt efter stadion, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Längd-VM 2013

Bästa klassiska åket i vinter

Då hade hon imponerat i den klassiska stilen, som normalt är hennes svagar.

– Hon gör sin bästa klassiska tävling i vinter, säger Blomquist.

Men i den fria stilen orkade hon inte hänga med när fyra norskor och Justyna Kowalczyk ryckte undan.

– De verkade ha bestämt sig för att köra riktigt tufft och jag kände att jag inte hade farten i kroppen för att hänga med. Det var frustrerande, säger Charlotte Kalla som var sexa i mål.

VM-debutanten åkte upp sig

Anna Haag blev 15:e och Emma Wikén 16:e. VM-debutanten Wikén hade problem med fästet på den klassiska stilen med åkte upp sig.

– Skejten vägde upp det klassiska i dag, jag är nöjd, säger Wikén till SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Längd-VM 2013

Mer i ämnet