Kalmar håller liv i Europa-drömmen

Kalmar håller liv i drömmen om Europa-spel nästa säsong.

3-2-seger borta mot Häcken i dag innebär att man har häng på IFK Göteborg på fjärdeplatsen.

”När segrarna kommer så infinner det sig ett lugn i laget. Det syns nu”, säger KFF:s Tobias Eriksson till Cmore.

Medan den allsvenska topptrion ser ut att vara spikad är det något mer öppet vad gäller den allsvenska fjärdeplatsen. IFK Göteborg har just ett bra grepp om platsen, men bakom jagas det för fullt.

I dag tog Häcken emot Kalmar i ett möte där vinnaren skulle hålla liv i sin jakt på fjärdeplatsen.

Det började bäst för gästerna när Romarinho gav Kalmar ledningen efter blott 20 minuter. Hemmalaget reste sig dock snabbt och Häcken tog med sig 2-1 in i halvstidspausen efter ett straffmål av John Owoeri och ett nickmål av Emil Wahlström.

Inhoppande hjälte

Men matchen på Hisingen hade ytterligare en vändning i sig. I inledningen av andra halvlek fixade Tobias Eriksson Kalmar-kvittering.

– Vi fick energi och mod av kvitteringen. Häcken hade tagit över matchen så vi behövde lyfta oss, säger målskytten Eriksson till Cmore.

Med halvtimmen kvar att spela blev inhopparen Måns Söderqvist. Efter blott sex minuter på planen sprang han sig fri med Häckens målvakt Peter Abrahamsson och satte 3-2-målet.

I och med segern klättrar Kalmar förbi Örebro i den allsvenska tabellen. Med 41 poäng är det nu bara två poäng upp till IFK Göteborg – som har en match mindre spelad och tar emot AIK i morgon.

Fjärdeplatsen i allsvenskan ger en biljett till Europa League-kvalet – om något av allsvenskans tre högst placerade lag även vinner svenska cupen.