”Kan utlova en helt annan match”

Uppdaterad
Publicerad

Suveräna serievinnarna Sävehof vann enkelt den första semifinalmatchen hemma mot H65 Höör, sensationslaget den här säsongen. Siffrorna blev stora, 30-17...

– Vi kom inte upp i den nivå jag vet vi har, säger Niklas Harris, tränare i H65 Höör. Ska vi rubba ett så bra lag som Sävehof måste samtliga spelare vara nära sin topprestation. Vi var inte med och jag tycker vi bjöd dem på matchen vilket känns lite tråkigt.

– Nu har vi några dagar på oss att rätta till felen, säger Niklas. Och hemma i Höör på måndag kan jag utlova en helt annan match. Visst har vi haft ett tufft matchande, de senaste sju veckorna har ju varit rätt hysteriska inklusive europacupspelet. Men jag vet att det här laget jag tränar kan slå Sävehof! Vi har har gått igenom div I, allsvenskan och nu spelar vi i elitserien. Det gäller att alla spelare presterar på topp samtidigt, då kan den här semifinalserien bli riktigt rolig!

– Vi är nöjda med matchen, säger Henrik Signell, tränare i Sävehof. Taktiskt sett utförde vi första semifinalmatchen bra. Visst finns det alltid saker att slipa på och det gör vi ständigt. Vi har respekt för H65 Höör. Det var viktigt att finna hemma, nu på bortaplan blir det något helt annat, det är vi medvetna om.

Jag tror på en tuff semifinalserien. Vi har jobbat hela säsongen på olika teman, inte inställda på resultat siffermässigt. Vi ska behålla vårt fokus, tjejerna har hittills varit duktiga på det. Alla vill prestera och jag finner detta mycket tillfredsställande!

Elin Karlsson dras med en stukad fot men med några dagars vila så ska hon kunna spela på måndag i Höör. Louise Sand fick ett knä mot knä och behöver också ta igen sig några dagar men det ska heller inte vara någon fara för spel på måndag.

– Det ser riktigt bra ut i truppen, säger Henrik. Nu fokuserar vi på Höör och måndag kväll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.