Karlsson och Persson vidare i VM

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlsson och Jon Persson vann sina inledande singelmatcher i bordtennis-VM i Suzhou, Kina. Däremot blev det respass direkt för Pär Gerell och Mattias Karlsson.

– Det var riktigt bra, nästintill perfekt. Det var skönt att jag hade fått dubbeln innan i kroppen så att jag var igång och hade skakat av mig mycket av nervositeten, säger Kristian Karlsson till förbundet. Han slog italienaren Niagol Stoyanov lätt med 4-0.

I andra omgången väntar matcher mot högre rankade spelare för både Persson, som i dag slog spanjoren Alvaro Robles med 4-0, och Karlsson.

För 64-rankade Gerell var det en rejäl missräkning att bli utskåpad av indiern Sathiyan Gnanasekaran (188) med 4-1 i set och dessutom klara siffror i seten.

Mattias Karlsson förlorade med 4-2 mot fransmannen Emmanuel Lebesson. Därmed gick svensken miste om en match mot den kinesiske världsettan Ma Long i den andra omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.